Nasze realizacje

W Zakładzie Aktywności Zawodowej zatrudniamy osoby z niepełnosprawnościami i wspólnie prowadzimy 8 specjalistycznych pracowni.
    Oferujemy szeroki zakres usług i produktów – od projektowania i realizacji zleceń poligraficznych i sitodrukarskich, poprzez ceramikę użytkową i artystyczną po krawiectwo włącznie. Tworzymy unikatowe, wysokiej jakości produkty – realizujemy zlecenia zarówno dla firm, instytucji administracji publicznej, organizacji pozarządowych  jak i klientów indywidualnych. Zapraszamy do współpracy.

OPOLSKI TEATR LALKI I AKTORA
    IM. ALOJZEGO SMOLKI

Zrealizowaliśmy statuetki na XXX Ogólnopolski Festiwal Teatrów Lalek – nagrody dla twórców teatralnych jubileuszowej edycji festiwalu.
    Nasz autorski projekt zrealizowany został w pracowni ceramicznej: forma gipsowa, odlewy z masy lejne, wypały i szkliwienie oraz oryginalna etykietka dopełniająca całości.

BIOTIKA

Opolska manufaktura, która specjalizuje się m.in. w ręcznej produkcji świec, wosków do kominków.
    Zaprojektowaliśmy i uszyliśmy woreczki oraz torby z surówki bawełnianej (240 g/m2), logotyp zrealizowany techniką sitodruku oraz haftem cyfrowym.

Muzeum Śląska Opolskiego

Zrealizowaliśmy torby z nadrukiem w ramach projektu “Muzeum w podróży – mobilny projekt edukacyjny”

Efekt współpracy pracowni sitodruku (wykorzystane techniki to sitodruk bezpośredni oraz termotransfer) oraz krawieckiej (projekt i realizacja torby).

Kwitnące Horyzonty – Szkoła Florystyczna

Wspólnie z klientem zaprojektowaliśmy mocne fartuchy z wieloma praktycznymi rozwiązaniami ułatwiającymi pracę florysty jednocześnie przypominające o miłości do kwiatów.
    Zastosowano materiał typu drelich 240g/m2, druk techniką termofransferu.

Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

Okolicznościowa tablica, której kluczowym elementem jest ręcznie wykonany kafelek ceramiczny została wykonana na II Ogólnopolski Przegląd Piosenki Osób Niewidomych.
    Swój udział w realizacji miały pracownie ceramiczna, sitodruku i poligrafii.

Akademia Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu

Połączone siły pracowni krawieckiej, situdruku i poligrafii pozwoliły zrealizować nam kolekcję torb i fartuchów z myślą o 70-tym jubileuszu ASP we Wrocławiu.
    Torba bawełniana czarna 145g/m2, nadruk/ sitodruk bezpośredni
    Fartuch z drelichu 240g/m2, nadruk/ termotransfer, metka/ druk sublimacyjny

Miasto Opole

Regularnie współpracujemy z Miastem Opole dokładając swój wkład w jego promocję.
    Przygotowujemy kolekcje z myślą o turystach odwiedzających Galerię Biały Kruk jak również realizując zestawy okolicznościowe dedykowane Miastu.
    Najczęściej sięgamy po porcelanę z kalką ceramiczną, ręcznie wykonywane magnesy, torby z nadrukiem, notesy i zeszyty z autorskim grafikami.