Co Moniuszce w duszy gra…? – Noc Kultury w Galerii Biały Kruk

“Co Moniuszce w duszy gra…?” – to tematyczne warsztaty inspirowane Stanisławem Moniuszką – w końcu to 200 urodziny kompozytora, którego przedstawiać nie trzeba, ale zawsze warto bliżej poznać. A więc 31 maja zapraszamy na wieczorny spacer po mieście i do odwiedzania ciekawych miejsc na kulturalnej mapie Opola.

Nasza propozycja na ten wieczór to trzy formy zajęć warsztatowych:

1. muzyczne – warsztaty z improwizacji muzycznych z elementami muzykoterapii, z wykorzystaniem twórczości Stanisława Moniuszki.

2. plastyczne – projektowanie i wykonywanie butonów, magnesów inspirowanych muzyką. Szczególnie dużo zabawy przy kreatywnym tworzeniu będą mieli najmłodsi uczestnicy Nocy Kultury.

3. edukacyjne – rodzinny test wiedzy o Stanisławie Moniuszce z muzycznymi nagrodami jako okolicznościowymi pamiątkami dla uczestników spotkań.

Informacje techniczne:

Noc Kultury w Opolu – 31.05.2019, Galeria Biały Kruk, ul. Koraszewskiego 1, Opole.

Zajęcia odbywają się w 3 turach o godzinach: 19:00, 20:00 i 21:00 (zajęcia bezpłatne, jednak obowiązują zapisy pod nr. tel. 664085633).

Od godz. 18:00 strefa plenerowa na opolskim Rynku (zajęcia bezpłatne i tu zapraszamy wszystkich chętnych).

Do zobaczenia!