KAMPANIA „RADOŚCI MAŁE I DUŻE”

Chcemy pokazać Wam świat osób z niepełnosprawnościami, świat, który bywa pełen szczęścia, radości małych i dużych!

Nasi podopieczni pomimo trudności także czerpią z życia przyjemności poprzez realizowanie swoich marzeń i celów… Każdy, nawet najmniejszy sukces jest, bezcenny, bo okupiony godzinami pracy i terapii. Pokonywanie trudności to zwycięstwo naszych podopiecznych i…nasze 🙂

Maluchy potrzebują pomocy. Maja ma 4 latka. Od urodzenia dzielnie pracuje, gdy inne dzieci się bawią. Pracuje nad swoją sprawnością, chodzeniem, mówieniem, okazywaniem uczuć… Będzie wymagała rehabilitacji do końca życia. Im więcej nauczy się teraz tym lepsze, radośniejsze i samodzielne będzie jej życie. Życie z … Mózgowym Porażeniem Dziecięcym

Dorośli potrzebują wsparcia. Andrzej, tak jak Marysia, urodził się z Mózgowym Porażeniem Dziecięcym. Dziś pracuje… pracuje w ZAZ Fundacji Dom. Kiedy był w wieku Marysi, medycyna nie potrafiła mu pomóc. 50 lat temu nie było również takich możliwości, jakie daje dzisiaj Fundacja. Ale Andrzej też chce żyć tak jak inni…Pracować, bawić się i spotykać z ludźmi.

Czas rehabilitacji, specjalistycznych terapii, aktywizacji społecznej i zawodowej to czas wielu wyrzeczeń i trudów, ale także radości, zabawy i sukcesów. Pokażemy, co robimy, jak i dlaczego jest to tak ważne.

Zapraszamy Was do świata, na który macie realny wpływ…świata, w którym radości małe i duże osób z niepełnosprawnościami zależą również od Was.

Ta kampania ma na celu zapewnienie ciągłej i kompleksowej rehabilitacji dzieciom i dorosłym z niepełnosprawnościami tak, aby mogli czerpać z życia radość, jak każdy z nas.